26 август 2008

Пребарувач за временска прогноза

Симпл ведр“ е наједноставниот пребарувач за временска состојба и прогноза за градовите од светот. Сајтовите кои нудат временска прогноза се многубројни, некои се порелевантни од други, некои нудат посеопфатни податоци, често придружени со графички и анимирани елементи итн. Сепак, обичниот човек најчесто го интересира моменталната и идните температури, како и општата временска состојба, ако ништо друго за да би знаел како треба да се облече наредниот ден. Симп ведр го овозможува токму тоа. Ослободен од секакви додатоци како фотографии, мапи и сл., работи едноставно на принципот на внесување поштенски код или име на град, по што веднаш ги враќа бараните резултати. Покрај за актуелниот ден, понудена е временската состојба за наредните пет дена, прикажана на ултра едноставен начин.

Пребарувачот ја користи базата со информации од веб-сајтот њњњ.цустомњеатхер.цом, така што јасно е од каде потекнуваат резултатите кои тој ги презентира. Една исто така интересна можност која ја нуди сајтот е алатката за изработка на виџет кој би можеле да го поставите на вашиот веб-сајт, лична веб-страница или блог со цел постојано да ја прикажува актуелната временска состојба за вашето место на живеење. Единствен проблем со овој додаток е што при изработката не го препознава градот Скопје, ниту останатите градови од Македонија. Грешката беше во истиот момент пријавена до сопствениците на веб-сајтот, па во очекување сме на нејзино најскоро поправање.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Адреса: www.simpleweather.com

Нема коментари: