29 август 2008

Надмостување на јазот помеѓу РСС полињата и имејл пораките

РСС полињата се карактеристика на вебот од поново време и не многу корисници се служат со нив. Се работи за опција која повеќето веб-сајтови ја имаат, а овозможува константно информирање за содржините кои тие ги нудат во вид на кратки најави. „Фид мај инбокс“ е сајт кој има за цел да им биде од корист на оние луѓе кои не сакаат или пак не знаат да користат РСС и слични полиња, а сакаат да ги користат придобивките од таквите формати за добивање редовни информации. На овие, им се нуди можност да ги добиваат ваквите информации во вид на имејл пораки.

Креаторите на сајтот велат дека само 3% од целата интернет популација ги користи овие формати и дека е штета останатите 97% да бидат исклучени од можноста за користење на технологијата. Во делот за опис на начинот на функционирање може да се види каква е постапката за користење на сервисот, а добро е што во случај на премислување, ќе можете да се откажете од регистрацијата за добивање пораки од РСС од одреден веб-сајт, служејќи со копчето Unsubscribe.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: нема
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.feedmyinbox.com

Нема коментари: