16 септември 2008

Се за шмизлите

Ново освежување на македонска блог сцена претставува адресата smizla.mk. Се работи за блог изработен на платформата на Вордпрес, но дотеран на оригинален начин и прилагоден да одговара на самите содржини. Постовите се долги и интересни, ги одликуваат цврсти ставови презентирани во вид на факти, а стилот е забавен и хумористичен.

Блогот е релативно нов, но веќе брои 20-ина сеопфатни постови. На блогов ќе најдете вакви наслови: „Манифест на една шмизла“, „сексот и шмизла“, „дали девојка ти е шмизла???“, „фати шмизла во 11 чекори... а немаш кеш“ итн. Првите коментари на посетителите на блогот се позитивни, иако некои сигурно нема секогаш да се согласуваат со напишаното. Како и да е, на темата и е пристапено со сериозност и длабочина, па може да очекуваме дека овој блогер ќе потрае на сцената.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: блогерски
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: нема
Јазик: македонски
Адреса: smizla.mk

1 коментар:

Miladinoski рече...

Хммм, smizla.mk работи на WordPress.org не на Blogger.

Поздрав