21 ноември 2008

Галаксија од тагови

Многу веб-сајтови оставаат впечаток уште при првата посета, и можеби тоа ќе биде и единствената, бидејќи често има такви кои знаат да освојат со идејата и изгледот, додека мали се шансите такво нешто навистина некогаш да ви притреба. Таг галакси е еден таков пример.

Се работи за сајт кој се состои од пребарувач на тагови (клучни зборови со кои корисниците ги означуваат сликите на пример, заради опишување на нивната содржина) кој по зададеното пребарување, ги презентира сликите од сервисот Фликр на уникатен и интересен начин - налепени во смалена верзија на виртуелна Земјина топка. Од тука, со вртење на топката во сите насоки, може да се избере која слика ќе се кликне за да се зголеми, а со движење на тркалцето на глувчето, може да се навлезе уште повеќе во длабочина.

Всушност, практично е што на едно место можете да ги видите сите слики кои можат да одговорат на вашето барање, но ваквиот начин веројатно нема да изберете да го практикувате за секојдневни потреби. Како и да е, таг галакси беше веб-сајт, поради нешто вреден да биде спомнат. Проценете вие дали го заслужува вашето внимание.

Дополнување: често
Брзина: средна
Функционалност: солидна
Дизајн: модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Адреса: taggalaxy.de

Нема коментари: