17 ноември 2008

Барам-нудам дизајн

99 дизајни е заедница на дизајнери и организатори на конкурси. Дизајнерите кои учествуваат на овие конкурси се натпреваруваат за да добиваат награди, како и за да си ги подобруваат своите способности.

Сајтот им овозможува на луѓето од секаде од светот кој имаат потреба од некаков дизајн, овде да го пријават барањето. Стандардната постапка подразбира поставување на самото барање, одредување на буџетот кој директно ја одредува висината на наградите, соработка со дизајнерите околу она што го се бара и избор на најдобриот дизајн во рок од 7 дена по затворањето на конкурсот.

Доколку пак сакате да учествувате како дизајнер, регистрацијата е бесплатна после што внимателно треба да ги разгледате отворените конкурси и да одлучите кон кој ќе се приклучите со вашиот талент, креативност и ентузијазам.

Сајтот е чист и едноставен, а препорачливо е и за понудувачите на конкурси и за дизајнерите, пред да се приклучат кон заедницата, внимателно да ги прочитаат кратките и слатки упатства.

Дополнување: многу често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: 99designs.com