15 декември 2008

Заедница за онлајн документи

Иако мултимедијалните содржини го надвладеаја порано незаменливиот начин за презентирање на информациите во вид на текст, сепак помеѓу бројните сервиси кои служат за споделување на овие модерни производи, постои и таков кој на корисниците им овозможува пристап и складирање на текстуалните документи на едно место. Доксток е тоа место.

Доколку сакате да најдете документи со забавна, технолошка, бизнис или едукативна содржина, ова е веб-сајтот каде тоа можете да го постигнете на легален начин. Чувајте ги вашите документи јавно за да им бидат достапни на сите и воедно видливи за пребарувачите или чувајте ги како приватни фајлови онлајн. Особено важно, ако имате веб-сајт или блог на кој понекогаш сакате да вградувате дополнителни содржински елементи, како видеа, аудио приказни, слики и сл., треба да знаете дека со доксток имате можност истото да го правите и со текст документите.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: веб 2.0
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Бројач на посети и преземања: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.docstoc.com

Нема коментари: