27 февруари 2009

Македонска верзија од ГСМ Арена

Љубителите на мобилната телефонија навистина имаат избор кога се работи за нивната потреба од заситување со информации од оваа област, но љубител или не, секој што некогаш побарал информација за мобилен телефон на интернет, сигурно неизбежно се сретнал со ГСМ Арена (www.gsmarena.com). Како и да е, предмет на оваа рецензија не се калвитетот и популарноста на овој веб-сајт, туку карактеристиките на ГСМ Македонија, што претставува македонска варијанта од ГСМ Арена.

И покрај тоа што сличноста е очигледна, не може да се оспори квалитетот на овој веб-сајт, па и трудот кој забележливо константно се вложува. Посетителите можат да пребаруваат одредени модели на мобилни телефони за да добијат комплетна листа со спецификации, можат да огласуваат и да наоѓаат огласи кои ги погодуваат нивните интереси како потенцијални купувачи, да разменуваат мислења и знаења преку форумот и да читаат новости и рецензии на македонски јазик. Делува дека веб-сајтот содржински е препуштен во рацете на еден автор, но тој е скоро на секоја содржина културно потпишан, што е проследено и со датумот на објавување на истата. Ова се две важни карактеристики кои барем до некаде влијаат на начинот на кој ќе ја перципираме веродостојноста на напишаното. Покрај рецензиите за телефоните, во посебна категорија можат да се прочитаат и општи ИТ рецензии со занимлива тематика.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: класичен
Навигација: практична
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 1/10
Јазик: македонски
Политика за приватност: нема
Адреса: www.gsmmkd.com

Нема коментари: