09 март 2009

Вашиот живот - дигитално и безбедно организиран со Тонидо

Тонидо“ е платформа за споделување и синхронизирање на податоци. Вклучува неколку апликации, со можност за додавање на други во иднина. Тие се користат директно од десктопот на корисникот, без можност за нарушување на неговата приватност. Исто така, преку веб интерфејсот, корисниците можат да им пристапат на своите апликации од било кое место.

Работи на сите оперативни системи. Во моментов е се уште во пред-бета фаза и заинтересираните корисници можат да се регистрираат само за добивање редовни известувања. За неколку недели би требало да е веќе достапен за преземање како официјална бета верзија.

Апликацијата за фотографии овозможува споделување, синхронизирање и организирање во албуми, со пријателите и роднините, директно од десктопот. Со апликацијата „тонидо џубокс“ можете да си ги организирате вашите омилени музички колекции, а со „тонидо вебшеар“ да чувате и споделувате големи фајлови кои се тешки за праќање преку имејл, со користење на уникатни веб-адреси. Последната апликација овозможува организирање и споделување на задачи, забелешки, контакти, календари и документи со било кого во светот, како и комуникација преку форуми, програми за муабет итн.

Веб-сајтот изгледа одлично, а уникатноста во она што го нуди е во загарантираниот степен на приватност на податоците, што произлегува од локацијата на која тие се чуваат - локалните компјутери на корисниците.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: ултра модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/ АТОМ: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.tonido.com

Нема коментари: