09 март 2009

Македонски народен театар со свој веб-сајт

За сите љубители на театарот и драмската уметност, еве уште една погодност на распространетата интернет сфера - Македонскиот народен театар се претставува со сопствен веб-сајт, прикажувајќи информации за својот редовен репертоар.

Сајтот е организиран на едноставен и функционален начин со интересен дизајн и е пријатен за посетителите. Веб-сајтот на МНТ ви нуди можност да се информирате за термините на закажаните театарски претстави, како и општи информации за истите, како на пример, кратко резиме за секоја од нив, за режисерот, актерите што глумат, сценариото и друго. Меѓу другото на овој веб -сајт можете да погледнете фотографии од актуелните театарски претстави, како и податоци за актерите кои што работат во театарот.

Сепак мора да се забележи дека сајтот има потреба од повеќе содржини, посебно од забавен карактер, бидејќи театарот сам по себе претставува инстутиција која што се стреми да ги забавува гледачите, па според тоа и веб-сајтот би било нормално да биде место каде што ќе може посетителот да наиде на интересни и забавни содржини. За почеток би било доволно да се пополнат празните категории, со што сајтот би се делувал комплетно.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: солидна
Дизајн: солиден
Навигација: мала
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/АТОМ: нема
Гугл Ранг : 2/10
Јазик: македонски, англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: www.mnt.com.mk

Напишано од Миша Вучиќевиќ

Нема коментари: