04 мај 2009

100 000 звучни ефекти и лупови

Саундснеп е веб-сајт, кој во 2007 година почна да функционира како бесплатна библиотека на звуци, кон која придонесуваа самите корисници. Подоцна, сајтот се претвори во најдобрата онлајн банка за звуци во светот. Веќе наредната година, сајтот доби комерцијална природа, па сега премиум корисниците имаат неограничени можности за преземање, додека останатите регистрирани членови можат да преземаат најмногу 5 звуци месечно. Пред преземање, звуците можат да се преслушуваат.

Овој сајт секако им е наменет на луѓе кои се занимаваат професионално со создавање на музика, музички и филмски продуценти, радио и ТВ станици, веб-дизајнери, развивачи на игри, дизјанери на театарска музика итн. Но, и развивачите на аудио и видео содржини во домашни услови не се исклучени како потенцијални корисници на содржините на саундснеп.

Сајтот ги содржи само најдобрите звуци, многу од нив создадени од познати холивудски автори, а сите тие се уредно групирани во категории и лесно пристапни благодарение на интуитивниот интерфејс на сајтот.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: чист и модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.soundsnap.com

Нема коментари: