10 јуни 2009

Изразете се во аудио формат

Иако ретко практикуваме, сепак пренесувањето на информации, пораки или било какви содржини во аудио формат, понекогаш може да е многу корисен и брз начин за постигнување на саканиот ефект. Мултимедијалноста не ги подразбира само сликите и видеата. И аудио записите придонесуваат за мултимедијално обогатување на веб-сајтовите кои претежно ги презентираат содржините преку текст.

Доколку во вашата работа понекогаш сте сведоци на настани, правите интервјуа, барате изјави од луѓе со кои соработувате или пак едноставно имате што да кажете само со помош на глас и евентуално негово комбинирање со музичка подлога, тогаш можеби треба да размислите за вклучување на аудио содржини на вашиот веб-сајт или блог.

Постапката за користење на вакви можности е иста како кога се работи за видео материјали. Но за аудио записите, наместо на „јутјуб“, треба да појдете на „јуарлисн“ – тоа е сервис кој овозможува бесплатно поставување на аудио фајлови, нивно споделување со другите корисници на сервисот, вградување на записите на други веб-локации и секако користење на сите јавни материјали од страна на посетителите. Корисниците на сервисот можат да ги оценуваат објавените содржини, што овозможува поголема популарност на оние кои се повисоко рангирани.

Содржините на овој сајт се класифицираат според нивната намена, па така посебно се издвоени и можат да се пребаруваат интервјуа, звучни ефекти, аудиоблог содржини, поткасти, книги итн. Понатаму, категориите се делат според други критериуми, како жанр, област и сл.

Дополнување: од страна на корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: чист
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 3/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: yourlisten.com

Нема коментари: