30 јули 2009

Доколку презентациите креирани во PowerPoint повеќе не ви се интересни

Прези“ е онлајн алатка за правење презентации базирана на флеш-плеер која постои за да не потсети дека сите презентации не мора да бидат едноставни и да изгледаат исто. Таа овозможува формирање на т.н. мапа на која секој корисник може да ги внесе посакуваните информации во форма на текст, фотографии, линкови до други веб-сајтови, видеа и звучни податоци, а потоа да користи од палетата на ефекти и графики за да ја креира својата модерна презентација.

Врвни презентери и фирми го користат „прези“ и велат дека она што го прави него интересен за работа, како и за гледање, се опциите кои ги поседува, а кои досега биле непознати за сите корисници на други програми од ваков вид. Не можете да замислите каква разлика може да направат зумирањата и различните рамки кај една презентација се додека не видите самите. Предноста на „прези“, покрај интересниот изглед и едноставноста во користењето онлајн, е и во тоа што можете да го преземете како програма за локално работење на вашиот компјутер, без потреба од користење на интернет конекција.

„Прези“ им дозволува на сите корисници да бидат иновативни и секоја нивна идеја која можат да ја пренесат на хартија, да можат да ја префрлат и во нивната презентација, без разлика дали станува за збор за мултимедијално претставување на тема спорт, бизнис, економија, компјутери или некоја друга. Сервисот нуди шаблони кои одговараат на овие теми, кои ја олеснуваат работата, а заштедуваат време и труд. Единствен недостаток е неможноста за пишување со кирилични букви.

Дополнување: од страна на корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.prezi.com

Напишано од Дона Џамбаска

Нема коментари: