10 август 2009

Претворете го прелистувачот во практичен блог едитор

Доколку се занимавате со блогирање, сигурно ве интересираат сите начини кои можат да ви го олеснат процесот и истиот да го направат попрактичен. Една опција со помош на која можете да го постигнете тоа е Скрајбфајр - додаток за прелистувачот Мозила фајрфокс, кој него по потреба го претвора во практичен блог едитор.

Идејата е да не мора да се напушти страницата која моментално се прегледува во прелистувачот за да се активира блог едиторот кој ја зафаќа долната половина од прозорецот. Ова е практично заради можноста за брзо преземање на делови од други страници, коментирање, преведување или само користење на одредени информации. Повикувајќи го скрајбфајр со F8од тастатурата или од менито Tools, односно Алатки, доколку ја користите македонската верзија од фајрфокс, првиот пат ќе имате можност да ги внесете податоците за поврзување со вашите блогови преку волшебник во чекори. Поддржани се повеќе блог платформи како вордпрес, тамблр, блогер и др. Опциите овозможуваат поставување на форматирани текстови со влечење и пуштање, поставување на слики, фаќање забелешки, уредување на повеќе блогови одеднаш и сл. За да започнете да го користите овој додаток, најпрво треба да го инсталирате, за што соодветен линк ќе најдете на страничната лента на блогот, а потоа, за помош и дополнителни информации, можете да се обратите до овој линк.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: блогерски
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.scribefire.com

Нема коментари: