03 септември 2009

Место за гурманите

Ако уживате во храната и готвењето, отворени сте за нови предизвици во кујната и немате фобија од користење на интернет, тогаш „гурман“ е веб-дестинацијата која треба што поскоро да ја посетите и соодветно обележите во вашиот прелистувач.

Иако неединствен според тематиката која ја обработува, гурман е сепак различен од останатите сајтови за храна и готвење. Тој не изгледа и не се доживува како сајт за рецепти, веројатно бидејќи е повеќе од тоа. Нуди секција со вести, на некој начин поврзани со храната или угостителскиот бизнис, како и разни занимливости. За забава можете да читате колумни, играте игри или да преземете некоја десктоп позадина која ќе ви го стимулира апетитот додека работите. Секако, покрај овие и другите видови содржини, гурман можете да го посетите за да добиете идеја за подготовка на некое јадење, за кое на располагање ќе добиете рецепт.

На веб-сајтот не му недостасуваат ниту совети за подобро здравје и убавина благодарение на консумирање на одредени хранливи состојки, а љубителите на коктелите ќе најдат задоволство во секцијата за пијалаци каде може да се види начинот на приготвување на некои.

Необичен е делот „медија пакет“ кој со преземање ги открива целите и причините за постоење на овој веб-сајт, она по што тој се разликува од на нему сличните, целните групи на кои им е наменет, како и детални информации за цените за рекламирање. Можностите за рекламирање изобилуваат од избор на позиција, до големина и форма.

За пофалба е уредната страница со импресум која го открива идентитетот на луѓето заслужни за концептот и содржините, што истовремено го качува кредибилитетот на целиот сајт во целина.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: класичен
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: нема
Јазик: македонски
Адреса: www.gurman.mk

Нема коментари: