26 септември 2009

Пронајдете ги боите кои ве инспирираат

Колорсакр“ е веб-сајт кој ќе им биде од корист на графичките и веб-дизајнери, уметниците кои творат дигитално и воопшто на луѓето кои се занимаваат со визуелна и креативна работа, која подразбира употреба и комбинирање на бои.

Ако сте ваков профил на професионалец, не ви е непозната потрагата по инспирација за она што е пред вас и треба да биде сработено. Вебот е секогаш за вас да ви даде насока, идеја, инспирација. Многу важна, во овој тип на работа, е правилната употреба на боите. За помош од ваков вид, ви го препорачуваме колорсакр. Тоа е веб-сајт кој овозможува екстрахирање на боите од сликите со цел нивна употреба и комбинација за свои цели. Со прости зборови, тоа значи дека доколку најдете некоја фотографија на веб на која ви се допаѓаат боите и сакате да го доловите чувството што таа го има, истата можете да ја посочите и како резултат да ги добите посебно сите бои што се употребени. Секоја боја е претставена визуелно на мала површина која може да се влече до сликата, со цел да се пронајде местото на нејзината примена и нејзиниот однос со другите бои. Секако, под приказот на секоја боја, ќе ги најдете потребните информации за нивната примена во вашата работа, како и неколку палети со бои кои ја вклучуваат конкретната.

Пробајте да работите со колорсакр. Доколку ви се види корисен, обележете го во вашиот прелистувач или додадете го како проширување во мозила фајрфокс.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: минималистички
Навигација: минимална
Пребарувач: има (за фликр)
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: colorsuckr.com

Нема коментари: