29 септември 2009

Гледајте ги омилените филмови и ТВ серии со превод

Без разлика колку често можете да одвоите време за вашите омилени филмови или оние новите кои едвај чекате да ги гледате, дали сте вистински филмоман или, пак, некој кој ужива во гледањето романтични комедии во друштво, овој веб-сајт ќе му се допадне на секого. „Дивиикс-титлови“ е, според многумина, најдобриот веб-сајт кој овозможува бесплатно и едноставно симнување на филмски преводи. Тоа што го прави толку добар, покрај огромниот избор на филмови, е и тоа што преводите се достапни на повеќе јазици, меѓу кои е и македонскиот.

Дивиикс-титлови е лесно прегледен сајт на кој пребарувањето на преводи е брзо и едноставно. Сè што треба да направите е да го впишете името, или дел од името на филмот и пред вас ќе се појави листа на преводи на различни јазици. Под секој наслов стојат одредени податоци: на кој јазик е преводот, кој го поставил, на која дата, колку преземања има, како и коментари и оценки од други корисници за тој превод.

Во долниот десен агол може да се пронајде листа на најпопуларни филмови и преводи според бројот на пребарувања, како и видеа од филмови кои допрва треба да излезат. Покрај филмски преводи, овој сајт нуди и омоти за компакт дискови, блог каде што може да дискутирате на одредени теми со другите корисници на сајтот, како и простор каде што можете да поставите прашања кои подоцна ќе бидат одговорени од стручни лица.

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: лош
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски, српски, хрватски,
македонски, словенечки
Адреса: www.divx-titlovi.com

Напишано од Дона Џамбаска

1 коментар:

Анонимен рече...

Jako lepo .....