30 септември 2009

Покажете му на светот што слушате

Доколку сакате да им покажете на вашите пријатели каква музика слушате, најлесно да ја видите нивната, да бидете во тек со сите ваши омилени групи, нивните нови песни и турнеи, посетете го, еден од моментално најпопуларните веб-сајтови поврзани со музика, „ластефем“. Регистрирањето на сајтот е едноставно и брзо, преку кое на вашиот компјутер автоматски се симнува додаток за вашиот омилен музички плеер кој ја меморира музиката што ја слушате и истовремено податоците ги испраќа до вашиот ластефем профил.

На вашиот профил се креира листа од музиката што ја слушате, од која подоцна ластефем пресметува кој тип на музика најмногу го слушате, кој артист ви е омилен и, се разбира, која песна и албум. Тие податоци ги сортира во повеќе временски групи од кои лесно можете да видите каква музика сте слушале најмногу последната недела, месец, шест месеци или пак година. Покрај сите тие пресметки кои ги прави за вас ластефем, тој според музиката која дотогаш сте ја слушале ви нуди и други артисти и типови на музика кои би ви се допаднале, ви овозможува да прочитате се за нив, да видите нивни фотографии, кои нивни песни и албуми се најслушани од останатите корисници и кои артисти се слични на нив.

На ластефем можете да ги посетувате профилите на вашите пријатели со што автоматски се пресметува колкава е сличноста на музиката која ја слушате, можете да станете член на некоја обожавателска група, да испраќате и примате пораки, да слушнете директно од сајтот дел од вашата омилена музика или пак од музиката која ви ја нуди сервисот, да гледате видео спотови од огромен број понудени артисти, да најавите музички настани на кои ќе ги поканете вашите пријатели и огромен број други прекрасни можности и додатоци.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен, модерен
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема, но има
бројач на слушатели, учесници...
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 8/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски, германски, шпански,
полски, руски, турски, француски
Адреса: www.last.fm

Напишано од Дона Џамбаска

Нема коментари: