29 октомври 2009

Колку е часот во Рига?

Ако често патувате или пак не толку често, но сепак ја напуштате нашата земја на одреден период, сигурно правите редица подготовки пред да заминете: читате разни податоци за земјата и градот во кој ќе престојувате, барате мапи кои ќе ви помогнат да ги лоцирате културно-историските споменици кои вреди да ги видите, конвертирате валути и сл. Понекогаш треба да патувате во земја која е во друга временска зона. Без разлика дали е така или не, најдобро е ова да го проверите навреме, за да не пропуштите некој лет и секако за да можете да си го организирате времето таму. Еден веб-сајт кој ќе ви се најде во ваков случај е „локал тајм“.

„Локал тајм“ функционира многу едноставно. Впишете го името на градот и државата во која треба да патувате во полето за пребарување, кликнете на копчето Search и за кратко ќе го добиете одговорот на вашето прашање: “колку е часот во...?“ Добиените резултати покрај моменталното време, ќе ви прикажат и податоци кои се преземаат од други сајтови како википедија, панорамио, фликр, како и мапа, конвертор на валути, актуелни вести и сл. Значи, ги добивате сите важни информации на едно место. Секако, основна е информацијата за моменталното време.

Сајтот работи одлично и прецизно и претставува веб-локација која треба да се запамети во прелистувачот. Тој нуди и опција за поставување на виџети кои го покажуваат локалното време во одреден град на вашиот веб-сајт или блог.

Не прашувајте ги вашите роднини колку е часот во Лондон, кога спие вашиот пријател во Сан диего или кога е згодно време да се слушнете со вашиот бизнис соработник во Јоханесбург. За ова, прашајте го локал тајм.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: localti.me

Нема коментари: