30 октомври 2009

Совети за поорганизиран и за поефикасен живот

Овој сајт всушност претставува дневен блог кој обезбедува совети, врски до корисни ресурси и бесплатни софтвери за преземање кои ќе ви помогнат поефикасно и попаметно да ги вршите своите работи и задачи. Блогот е многу наградуван и постојано се наоѓа при врвот на листите за најдобри сајтови од страна на читателите. Тој има и две интернационални изданија и тоа Lifehacker Australia и Lifehacker Japan.

Сајтот покрива програми за оперативните системи виндоус, мекинтош и линукс, со тоа што обезбедува совети и трикови за сите проблеми на кои можете да наидете. Најчесто, тоа се совети како нештата да ги направите побрзо и поефикасно не губејќи си го своето време, но и за тоа како поорганизирано и попрофесионално да ги изведувате работите. Иако главната поделба е токму таа, сајтот не е воопшто ограничен и на него можете да најдете совети дури и за готвење, поефикасно учење, шопинг, патувања и што ли уште не. Советите се најчесто претставени како видео туторијали со дополнително објаснување преку текст. Но, има и вести кои се состојат само од текст, а тие најчесто се пријавени од читателите на сајтот.

Доколку сметате, дека има нешто што вие знаете да го правите и тоа би било интересно за останатите, можете многу лесно истото да го споделите и тоа на следниов начин: се регистрирате на сајтот, потоа на насловната страница во празното поле „сподели“ го внесувате текстот, доколку сакате и сте во можност, прикачувате видео или слика и го испраќате. Потоа администраторите одлучуваат дали е тоа соодветно направено според правилата на веб-сајтот и, доколку е така, ќе биде објавено. Секојдневно излегуваат нови 20 содржини со совети. Многу интересно и олеснително е тоа што доколку веќе имате фејсбук профил нема потреба од додатно регистрирање, истиот можете да го употребите на блогот.

Доколку имате забелешки и прашања до администраторите, слободно можете да стапите во контакт со нив преку имејл или твитер.

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: монотон
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 7/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.lifehacker.com

Нема коментари: