31 октомври 2009

Вашите белешки и потсетници пристапни од веб во секое време

Денес е тешко човек да запамети сè што треба да направи во текот на еден ден или во период од неколку денови кои следуваат. Се живее брзо, динамично и непредвидливо. Нашата концентрација и сосредоточеност ни требаат за многу нешта. Не мора да се трошиме на помнење на работите кои треба да ги направиме. За тоа служат потсетниците. Секако, и понатаму можете да одлучите нив да ги лепите на вашиот фрижидер, да ги оставате на полицата до вашиот кревет или со нив да ја украсувате рамката на вашиот монитор на работното место. Но, ако сакате да бидете поефикасни, поекономични и попрактични, а вашата работа е поврзана со седење пред компјутер, тогаш можеби треба да разгледате и други опции. Опцијата која ви ја предлагаме денес се вика „листингс“.

Тоа е веб-локација на која откако ќе се регистрирате можете крајно едноставно да водите евиденција на вашите идни планови, обврски, задачи и сл., односно истите да ги поставувате во вид на белешки. На површината можете да лепите колку сакате белешки, да ги исполнувате со онолку текст колку што мислите дека ви е потребно за секоја, а потоа и да ја прилагодувате нивната големина и позиција на типот и количината на нивната содржина. Предноста е во тоа што, доколку сајтот го повикате од дома, ќе ви ги покаже истите белешки кои сте ги внеле или измениле додека сте биле на работа. Сајтот не е зависен од ниеден компјутер, туку само од интернет конекција. Со други зборови, со пријавување на истиот, вашите белешки се достапни од секаде. Го заборавивте мобилниот телефон дома и вашите белешки автоматски стануваат недостапни за вас. Трошењето на хартијата за белешки е нееколошко и неекономично. Затоа размислете за „листингс“. Позитивно и важно е што на сајтот е поддржано користење на македонското кирилско писмо.

Дополнување: од страна на корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: скоро нема
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: listhings.com

Нема коментари: