03 ноември 2009

Што вкусно да зготвите денес?

Гладни сте? Ви се јаде нешто вкусно? Но, немате идеја што да зготвите... Секако интернетот е преплавен со многу сајтови и рецепти за кулинарство, но не на сите можете убаво да разберете што всушност ви е потребно од состојките, постапката е неразбирлива или пак едноставно слабо стоите со странските јазици.Блогот „Ситно сецкано“ е едно од можните решенија за вашиот проблем бидејќи станува збор за интересен блог од областа на кулинарството на македонски јазик. Секој од рецептите е детално објаснет, со тоа што авторите обрнале внимание на тоа, нивните посетители читајќи ги постовите, на некој начин да можат да ги вкусат јадењата прикажани на нив. Во секој пост опишана е постапката за подготвување на храната и потребните состојки, а сето тоа е надополнето со слики од неколку фази при подготовката на истата. Доколку пак ви се јаде нешто специфично и веќе имате замислено кои состојки сакате да ги содржи вашиот оброк, можете да одберете една состојка од страничната листа и според неа ќе ви се прикажат сите рецепти во кои таа се состои.

Рецептите некогаш се преземени од светски познатите готвачи, но веднаш на почетокот на тие постови е потенциран вистинскиот извор. Доколку имате некои препораки, прашања или коментари до авторите, можете да стапите во контакт преку имејл кој е оставен на блогот.

Иако блогот е доста интересен и несекојдневен барем, на нашиве простори, сепак мора да се забележи дека добро би му дошло мало освежување на дизајнот, како и да се препорача поголема внимателност во однос на почитувањето на правописните правила на македонскиот јазик.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: нема
Јазик: македонски, англиски
Адреса: sitnoseckano.blogspot.com

Нема коментари: