04 ноември 2009

Едукативна програма за вашето дете

Рејлит“ претставува интересен сајт за онлајн едукација за деца на возраст од 3 до 8 години преку специјално дизајнирани видеа и игри. Тој се осврнува на нивно ментално и физичко развивање и претставува преплетувачки баланс на забава и учење, ангажирајќи го секое дете, преку интерактивно, забавно искуство, здраво да се развие.Пријателските ликови во игрите ќе претставуваат водич во секојдневните сесии, што овозможува родителите да можат слободно да се посветат на своите дневни обврски без потреба од надзор врз децата. Ликовите се специјално дизајнирани со посебни гласови и интерактивно комуницираат со децата знаејќи ги нивните потреби и желби и притоа им се обраќаат преку нивните имиња. Преку екстензивно употребување на аудио-визуелни презентации, видео анимации и илустрации во игрите, креаторите се обиделе да допрат до децата за создавање на основни навики, а содржините се секако одобрени од психолози, педагози, учители и од многу родители.

Дневните сесии траат еден час и претставуваат пакет од раскажување приказни, ритмови, прашања и едноставни едукативни игри. Покриваат тематики од полето на аналитичност, пишување и читање англиски јазик, броеви и основна математика, како и широк спектар на други општи науки. Исто така им помага на децата да развијат позитивно однесување и добри навики.

За употреба на дневните сесии потребно е родителот да се регистрира на сајтот и да го наведе своето дете со корисничко име и возрасна група согласно која ќе се определуваат дневните задачи. Преку профилот родителот може да ја следи состојбата на сесиите на неговото дете.

Дополнување: ретко
Брзина: средна
Функционалност: добра
Дизајн: детски
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.raylit.com

1 коментар:

Ivo Serentha and Friends рече...

My compliments for your blog and pictures included,I encourage you to photoblog,

http://photosphera01.spaces.live.com

Greetings from Italy,

Marlow