06 ноември 2009

Креирајте ваши сопствени книги и списанија онлајн

„Сега вие сте уредникот“ – ве охрабрува „зинпел“ – веб-сајт наменет за креирање на персонализирани дигитални изданија, базирани на содржини, претходно објавени на други веб-локации. Иако ова може да делува како уште еден модерен веб-сајт креиран со цел да овозможи профит од нешто што и не е којзнае што, неговите можности, сепак, дефинитивно можат да најдат практична примена во вашиот живот. Сакате да седите и читате на клупа во паркот или да дистрибуирате печатени изданија од вашиот блог во соседството, зинпел е веб-сајтот кој ќе ви овозможи брзо, едноставно, функционално и фино да го постигнете тоа.

Посочете ги сите извори од кои сакате да вклучите содржини во вашето издание, изберете ги оние кои стории кои сакате да се најдат во крајниот производ, разместувајте ги и форматирајте ги разните елементи по желба и на крај зачувајте го сработеното за себе или споделете го со целата јавност. Ова е наједноставниот начин да репродуцирате содржина наменета за други медиуми, како на пример за читање од електронски читачи и мобилни телефон или пак за печатење на хартија.

На зинпел можете да најдете и изданија креирани од други корисници. Сервисот можете да го користите доколку сте блогер кој сака да ги редистрибуира своите блог постови за да постигне поголема читаност и популарност или дури и да ги продава своите блог-компилации како електронски книги во PDF. Тој е наменет и за луѓето кои сакаат да читаат од екран, а не секогаш имаат пристап до интернет, зафатените читатели кои немаат време да го селектираат и сортираат најдоброто и најважното од одредени извори, независните новинари и издавачи, некои специјални интересни групи за поддршка на своите интереси и нивно презентирање до поголема публика, како и бизнис корисниците кои овој метод можат да го практикуваат за креирање на кратки персоналнизирани известувања наменети за споделување со персоналот.

Ако се одлучите за бесплатниот модел, ќе бидете ограничени во неколку категории, додека корисниците кои ја гледаат предноста и примената на овој сервис, можат да се претплатат за неограничено користење за 4-8 долари месечно, зависно од периодот на користење на претплатата.

Дополнување: од страна на корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: нема
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.zinepal.com

Нема коментари: