01 декември 2009

4 пребарувања во Гугл одеднаш - и тоа е возможно

Дали некогаш сте посакале да пребарувате повеќе работи одеднаш, а отворањето повеќе јазичиња во прелистувачот не ви се чинело како добра идеја? Иако ваквата можност не би ви го променила животот драстично, добро е да знаете дека постои, па некогаш можеби ќе ви текне да ја искористите.

Гуглгуглгуглгугл“ е веб-сајт кој се состои од 4 рамки кои го делат екранот на 4 еднакви дела, а во секој од нив има по една гугл почетна страница. Можете да ги користите сите 4 рамки истовремено, што значи во секое поле за пребарување да пишувате различни поими, за кои соодветно ќе добивате и различни резултати. Оваа можност е многу практична за веб-истражувања кога вообичаено треба да се обидеме со повеќе варијанти од клучни зборови и нивни комбинации додека да дојдеме до резултатите што сме ги очекувале.

Секоја од четирите рамки може да се исклучи доколку сакате да си овозможите повеќе простор, во случај да ви станат доволни 3 или 2 гугл страници. Исто така, во секоја од рамките можете да впишете и друга веб-адреса која на тоа место ќе го повика конкретниот сајт или страница.

Сега за сега, сајтот е функционален, но во најава се некои нови функционалности кои би требало да го направат уште попрактичен и покорисен за употреба.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: googlegooglegooglegoogle.com

Нема коментари: