30 ноември 2009

Посвојте мало слатко животинче

Револуционерната кинеска играчка “Чипичан“ која се појави на пазарот пред десетина години претставуваше виртуелен домашен миленик за кој корисникот мора да се грижи како за вистинско живо суштество т.е. да го храни, да си игра со него, да се грижи за него кога ќе се разболи и така натаму.

Сајтот “Моши Монстерс“ претставува на некој начин онлајн “Чипичан“ наменет за лица од една годинка па се до сто и дваесет години. Се регистрирате на сајтот наведувајќи ги своите лични податоци и потоа избирате едно од шесте измислени животинки кои зборат на измислен детски јазик. Му одбирате име, ги облекувате и боите по ваш избор и вашиот онлајн миленик е спремен да ви биде верен сопатник. Секако морате да се грижите за неговата исхрана, среќа, здравје, хигиена за тоа да биде задоволно и доколку сте грижлив кон вашето пријателче вие добивате поени и истите можете да ги употребите да купите интересни додатоци за вашиот миленик. Родителите треба да знаат дека ова е образовен сајт за забава, создаден за денешната култура на децата кои учат да читаат и во исто време тие се едуцираат станувајќи безбедни интернет корисници.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: солидна
Дизајн: детски, шарен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.moshimonsters.com

Нема коментари: