16 јули 2010

Креирајте си CV онлајн

Доколку сакате да имате правилно напишано CV, а притоа да биде достапно и онлајн, ви го препорачуваме веб-сервисот „Јас“. Овој веб-сервис ви овозможува брзо и лесно креирање CV, кое потоа можете да го симнете во PDF формат или како ворд документ, а исто така ќе го имате онлајн и во секое време ќе може да го промените, како и да го праќате на други во вид на линк (www.jas.mk/korisnicko-ime).


Сè што треба да направите е да го посетите сајтот и да се регистрирате. Тоа се прави преку формата во десниот дел на почетната страница „Направи CV".

Веднаш по регистрацијата ќе ви се отвори форма на CV со празни полиња кои треба да ги пополните со ваши податоци (име и презиме, телефон, град...) Откако ќе завршите со пополнување на полињата, го зачувувате вашето CV и веднаш можете да го видите.

Откако ќе се регистрирате, на вашиот имејл ќе пристигне порака со линк до страница за активација. Со кликање на овој линк, го активирате CV -то и тоа ќе стане достапно на сајтот. Доколку пораката не се појавува, побарајте во Spam или во Junk фолдерот.

Со тоа што вашето CV постои онлајн, другите лесно може да ве најдат, сеедно дали преку Гугл или пак преку пребарувачот на Jas.mk, се разбира доколку како опција имате избрано CV -то да е јавно. Ако пак изберете тоа да не е јавно и поставите код за заштита, CV -то ќе можат да го гледаат само одреден број луѓе, на кои при праќање линк до CV-то ќе мора да им го пратите и кодот.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом : има
Гугл ранг: 0/10
Политика за приватност: нема
Јазик: македонски
Адреса: jas.mk
Автор на рецензија: Билјана Севриевска (Б.С.)

Нема коментари: