15 јули 2010

Онлајн табла за колаборативно работење

Колку пати ви затребала табла за време на состанок или сте имале потреба од истовремена работа со луѓе кои не се во вашата физичка близина? Во двата случаја, добра работа би ви завршила една дигитална табла на која можете да правите буквално сè. Ваква табла е „Нота“.

Ноталенд“ е сајт кој овозможува колаборативно онлајн работење. Регистрираните корисници можат да креираат јавна или приватна табла, соодветно да ја именуваат и да поканат други уредувачи на истата, доколку се очекува нивниот придонес.
На таблата може да се поставува текст, слики, видеа, коментари, геометриски форми, да се пишува со молив, да се преместуваат и менуваат поставените елементи, да се закачуваат фајлови итн. На кратко, на таблата можете да ставите сè и да правите сè. Во текот на работата, на интерактивен начин можете да разговарате со најмногу 50 соработници, а завршената работа можете да ја споделите на социјалните мрежи.

Нота е практична алатка за вашите брејнсторм сесии, презентации, албуми, виртуелни состаноци, како и за лично архивирање на вашите идеи. Имајте ја на ум во вакви околности.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен, модерен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: notaland.com
Автор на рецензија: Ирина Шумадиева (И.Ш.)

Нема коментари: