13 јули 2010

Учете математика онлајн

Ако математиката редовно ви предизвикува главоболки, веднаш упатете се на сајтот на „мет-ти-ви“. На оваа веб-локација ќе најдете огромна колекција со математички видеа во кои се објаснети полесни и потешки задачи и математички проблеми.

Брзо учење математика преку видео
Сервисот е комплетно бесплатен и не мора да се регистрирате за да ги гледате видеата. Видеата се поделени во пет категории: основна математика, алгебра, геометрија, тригонометрија и сметање. Овие категории се сместени во левата, странична лента на сајтот и ако кликнете на една од нив, ќе добиете паѓачко мени со понудени видеа за разни задачи. Исто така, за секоја задача постојат повеќе видеа, сите снимени од различен професор. Па така, ако стилот на еден од нив не ви се допаѓа, секогаш ќе може да одберете видео снимено од друг професор. Видеата се достапни на англиски и дел на шпански јазик.

Разбирливо, нема да можете да го прашате професорот за нештата кои не ви се јасни, но тоа е нормален недостиг на онлајн презентирањето. Сепак, сервисот со својата импресивна колекција видеа, сигурно ќе биде од огромна корист за сите кои сакаат да учат математика.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен, прегледен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски и шпански (делумно)
Политика за приватност: нема
Адреса: mathtv.com
Автор на рецензија: Огнена Костова (О.К.)

Нема коментари: