09 јули 2010

Учете брзо и продуктивно, памтете долго

Смарт ефем“ е интересен веб-сајт чија намена е поврзување на социјалните мрежи со учењето. Сервисот може да се користи како асистент кој нуди онлајн курсеви за сите кои сакаат да научат нешто, од која било област.


На сервисот може да се регистрирате со помош на електронска пошта или уште полесно, да ги искористите профилите од некој друг социјален медиум, како „Твитер“ или „Фејсбук“. Откако ќе се регистрирате, одберете некоја од постоечките области и теми за учење и додајте ја во вашите цели. Доколку не можете да најдете одредена тема, креирајте си ваши, сопствени лекции, кои подоцна и останатите корисници ќе можат да ги користат. Смарт ефем ќе ви определи статистика за времето што сте го посветиле за учење и времето што треба дополнително да го вложите, деловите кои најлесно ви одат, и врз основа на сето тоа, ќе ви генерира компјутерски податоци за повторување на наученото со цел тоа најлесно да се запамети.

Според креаторите на сервисот, временската граница игра голема улога во ефективноста од повторувањето, па така, за секоја цел ќе добиете одредена временска зона, според која треба да си го одредите интервалот на повторување. Исто така можете да ги објавувате вашите мисли на сервисот, вид на кратки пораки, кои ќе бидат прочитани од вашите пријатели и кои можете да ги споделите и на останатите социјални мрежи кои ќе ги поврзете со смарт ефем.

Смарт ефем нуди забавен и интерактивен начин на учење, со чија помош не само што полесно ќе го поминете материјалот кој ве интересира, туку и ќе заштедите дел од вашето време. Сервисот нуди и финкционална апликација за вашиот „Ајфон“.

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен, функционален
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски, кинески
Адреса: smart.fm

Нема коментари: