08 јули 2010

Одберете ги вистинските бои

Без оглед дали по професија сте дизајнер, или пак само негувате љубов кон разни палети на бои, „дејли-колор-шим“ е идеална веб-локација за вас. Сајтот содржи голема колекција палети на бои, која секојдневно се обновува од моменталните корисници.

Сервисот може да го користите целосно и без да се регистрирате. Достапните палети може да ги разгледувате, да ги зачувувате со некој од веб-сервисите за архивирање и споделување на обележувачи како „Делишс“, да го копирате кодот на поединечните бои или да ја симнете целата палета. Потоа, готовата палета може директно да ја пренесете во некоја програма за графичка обработка, како „Фотошоп“ или „Илустратор“. Доколку веќе имате одредена палета на ум, до истата може да дојдете со помош на вградениот пребарувач.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: интересен, функционален
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 4/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: beta.dailycolorscheme.com

Нема коментари: