03 септември 2010

Праќајте фајлови до Дропбокс виа електронска пошта

Дропбокс“ е многу корисна алатка за прегледување на вашите документи од повеќе компјутери, како и нивно онлајн чување. Но, ако некогаш не сте пред вашиот компјутер, а сепак сакате одреден документ да се најде во вашиот дропбокс фолдер, ќе ви се најде „Сенд ту дропбокс“. Тоа е онлајн апликација која ви овозможува да испраќате документи директно до вашиот дропбокс фолдер, по пат на електронска пошта.

Доколку го користите Dropbox за чување фајлови онлајн,
користете го и Send to Dropbox за да ги качувате и преку имејл
Вашата прва задача е да му овозможите пристап на сајтот до вашата индивидуална дропбокс сметка, по што ќе добиете единствена имејл адреса, лична за вас. Потоа, сите електронски пораки кои ќе ги испратите на таа адреса, ќе бидат директно пренасочени кон вашиот дропбокс.
Веројатно основниот начин за праќање фајлови до дропбокс со влечење и спуштање е поедноставен, но кога не сте пред вашиот компјутер оваа варијанта е навистина корисна.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: sendtodropbox.com

Нема коментари: