28 јануари 2011

Сите контакти на едно место

Ако и вашите контакти се наоѓаат на неколку различни места на интернет, тогаш „Гист“ е вистинската алатка со која сите нив ќе ги донесете на едно место, при што ќе добиете целосен преглед на вашата лична социјална мрежа.
Сервис кој ви помага да ги донесете сите контакти на едно место
Притоа,  „Гист“ овозможува и автоматско следење на активностите на вашите контакти, така што наместо посебно да ги посетувате социјалните мрежи, тука ќе можете да ги видите најновите ажурирања (постови, твитови или пак статуси) од секој ваш контакт.

За да го користите „Гист“, потребно е да направите своја корисничка сметка. Откако ќе го направите ова, следниот чекор е да ги поврзете вашите сметки за електронски пораки со „Гист“. Притоа сервисот ќе побара дозвола за пристап до истите. Истото ова ќе треба да го направите и со вашите профили на социјалните мрежи, како на пример Twitter и Facebook. Доколку имате контакти и на некое друго место, импортирајте ги и нив.

Откако ќе го креирате вашиот профил, на „таблата“ (dashboard) на „Гист“, ќе ги видите најновите ажурирања од вашите контакти, а во јазичето „People“  ќе може да ги прегледате сите внесени контакти. Сервисот ви овозможува  да ги пребарувате контактите по име, по датумот кога се внесени во „Гист“, а нуди и други корисни опции.

„Гист“ може да го инсталирате и на вашиот мобилен телефон или пак како додаток на вашиот веб прелистувач.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: http://gist.com

Нема коментари: