27 јануари 2011

Креирајте анимирано слајд-шоу од вашите фотографии

Слајд“ е онлај сервис кој ви овозможува да креирате интересно слајд-шоу од вашите фотографии користејќи веќе уредени дизајни и потоа истото да го споделите преку социјалните мрежи.
Сервис за креирање на слајд-шоу од фотографии
Користењето на Слајд е навистина едноставно. Прво, започнете со качување на фотографии кои сакате да се најдат во вашето слајд-шоу. Истите може да ги преземете од постојните фајлови, од социјалните мрежи или пак само да ги внесете веб-адресите на сликите. Откако ќе го направите тоа, преминете на дизајнирање на слајд-шоуто.  Од десната страна на прозорецот се наоѓаат интересни веќе уредени, анимирани дизајни кои може да ги примените на вашето слајд-шоу.  Освен овие дизајни, може да изберете и некој од понудените теми, позадини, ефекти и сл. Кога сметате дека го имате посакуваниот дизајн, преминете на вториот чекор - зачувување на слајд-шоуто. При првото креирање, во овој чекор ја креирате и вашата сметка на Слајд. Во третиот чекор  креираното можете да го споделите на некоја од социјалните мрежи (Фејсбук, Маспејс, Твитер...).

Следејќи ги истите чекори можете да креирате дизајн и за видео, како и за поединечни слики.

Користењето на сервисот е целосно бесплатно.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен, интересен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: -7/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.slide.com

Нема коментари: