26 јануари 2011

Порција хумор со „The Oatmeal“

Доколку сте моментално нерасположени или ви е досадно, „The Oatmeal“ е вистинскиот сајт кој ќе ви го промени расположението. Тука ќе најдете стрипови и квизови кои добро ќе ве насмеат со нивната хумористична содржина и со иронично прикажаните ситуации од вистинскиот живот.
Сајт со хумористична содржина
Интересно е што сајтот е креиран и одржуван од само еден човек - Метју Инман. Тој е мошне успешен при пронаоѓање хумор во секојдневните, не толку хумористични ситуации. Влијанието кое го имале стриповите на него е очигледно, бидејќи и самиот сајт е еден голем стрип кој тој самиот го изработува.

Некои од поинтересните содржини се однесуваат на: „7 работи кои навистина не мора да ги сликате“, „Што кажува вашата имејл адреса за вашите компјутерски вештини“, „Како веб дизајнот оди по ѓаволите“,  „Зошто верувам дека печатачите се испратени од пеколот“, „Зошто е подобро да се преправаш дека не знаеш ништо во врска со компјутерите“, „3 фази во поседувањето компјутер“ и многу други илустрации кои добро ќе ве насмеат.

Авторот води и сопствен блог кој не е поразличен од другите содржини на сајтот. Сајтот има и секција за онлајн купување на производи како маички, шолји за кафе, налепници, постери и други предмети со сликички од содржината.

Сајтот е објавен на 6 јули, 2009 година, и оттогаш ужива голема популарност со над 20 милиони посети месечно.

„The Oatmeal“ може да го следите на Твитер, на Фејсбук или да се регистрирате за добивате содржини преку имејл.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг:  6/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.theoatmeal.com

Нема коментари: