25 јануари 2011

Научи нешто секој ден

Learn something every day“ е едноставен, но креативен веб-сајт на кој може да најдете интересни информации, за кои можеби никогаш не би помислиле во секојдневниот живот.
Сајт со интересни факти претставени преку илустрации
 Се работи за кратки факти кои преку илустрација, карикатура или интересни сценарија им се пренесуваат на посетителите. Така, на сајтот може да најдете информација дека Дизнииевиот свет е поголем од дури 17 држави, американската химна потекнува од песна која Британците  ја пееле додека пиеле или дека првото ЦД било дизајнирано за 74 минути музика, колку што траела Деветата симфонија на Бетовен.

Секој ден излегува нова илустрација со нова информација. Доколку сакате, можете и вие да поднесете некој факт со праќање е-пошта на следната адреса: fact@learnsomethingeveryday.co.uk.
Сајтот е едноставен, шарен и лесен за навигација.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.learnsomethingeveryday.co.uk

Нема коментари: