01 февруари 2011

Генерирајте своја политика за приватност

Доколку поседувате свој веб-сајт, а сакате на вашите посетители да им покажете дека се грижите за нивните лични податоци, тогаш „Free Privacy Policy“ може да ви помогне. Се работи за сервис со кој на едноставен начин можете да генерирате своја политика за приватност.
Сервис за едноставно генерирање на политика за приватност
Сè што треба да направите е да го пополните интерактивниот прашалник, врз основа на кој сервисот ќе ја генерира вашата политика за приватност. Прашалникот содржи основни прашања за тоа кои податоци ги собирате, за што ги користите, кои мерки ги преземате за заштита  на истите, дали користите кукија и слично. На сите овие  прашања одговарате со едноставно избирање на некој од веќе понудените одговори. Доколку имате дополнителни информации кои сакате да бидат дел од вашата политика за приватност, сервисот нуди можност преку полињата за внесување на текст, истите да ги додадете.

На крајот од прашалникот потребно е да ги внесете вашето име и електронска адреса на која ќе ги добиете потребните податоци за пристап до генерирана политика за приватност. Откако ќе ѝ пристапите, сервисот нуди можност да направите дополнителни измени, да го преземете HTML кодот и да го прикачите на вашиот веб-сајт.

Сервисот дозволува креирање на само една бесплатна политика за приватност. Доколку сакате можете да се претплатите и да добиете можност за креирање на неограничен број политики со дополнителни функционалности.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: едноставен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.freeprivacypolicy.com

Нема коментари: