30 март 2011

Промовирајте ги вашите веб-содржини брзо и едноставно

Доколку сакате написите од вашиот блог или веб-сајт да допрат до што е можно поширока публика, тогаш „Деливерит“ е алатката која може да ви помогне да ја остварите вашата цел. Се работи за сервис кој автоматски ги објавува написите од вашиот веб-сајт на социјалните мрежи, како Твитер и Фејбук.
Сервис кој автоматски ги објавува вашите веб-содржини на социјалните мрежи
За да го користите сервисот потребно е првин да креирате своја корисничка сметка. Процедурата е навистина едноставна бидејќи сè што треба да направите е да внесете валидна имејл-адреса и лозинка. Потоа, треба да го внесете изворот, односно URL-то на вашата веб-локација и дестинацијата, односно социјалната мрежа на која сакате вашите написи да се  објавуваат. Притоа, „Деливерит“ ќе побара дозвола за поврзување на двете кориснички сметки. Доколку изберете тоа да биде Фејсбук, дополнително може да определите дали написите да се објавуваат на вашиот профил или пак, на некоја од страниците или групите кои ги администрирате.

Со оваа креирате една рута, на која подоцна можете да вршите прилагодувања: од една страна на изворот (да изберете на колку време да се проверува изворот за нови написи, колку максимум написи на ден да се објавуваат, да определите текст кој ќе се објавува со секој напис и сл.) и од друга страна на дестинацијата (да изберете дали написот да се објави во вид на линк, како ажурирање на статусот или сл.). Прилагодувања може да се вршат и на самата рута, каде што на пример можете да го смените скратувачот на линкови: наместо dlvr.it, тоа да биде bit.ly.

Во секој момент може да го паузирате автоматското објавување, да го смените изворот или дестинацијата или целосно да ги отстраните истите.

Сервисот нуди и статистика на посетеност на вашите објави.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: dlvr.it

Нема коментари: