11 април 2011

Започнете го денот со позитивна мисла

На секој од нас сигурно добро би ни дошло, повремено, да слушнеме по некоја позитивна мисла која би нè оттргнала од секојдневните проблеми и би нè потсетила на вистинските животни вредности. Веб-сајтот „Оптимизам“ токму тоа и се обидува да го постигне: нуди мисли, цитати, приказни кои ја истакнуваат позитивната страна на нештата.
Веб-сајт со позитивни мисли, цитати, приказни...
Самиот слоган на сајтот е: „Сакајте! Смејте се! Живејте!“. Така, тука ќе најдете инспирирачки мисли на тема: љубов, добрина, живот, знаење, пријателство... Дел од нив се мисли од познати писатели, како на пример оваа од Балзак: „Добрината што ги соединува две суштества во едно е толку ретка, колку што е ретка и вистинската љубов. И едното и другото е раскош што си го дозволуваат само убавите души“.  Интересни се и поучните приказни и цитати од дела на автори кои се занимаваат со оваа тематика, како Антони де Мело, Калил Џибран и Габриел Гарсија Маркез.

Освен текстуални содржини, во делот „Галерија“ може да најдете слики и видеосодржини поврзани со овие области. Сајтот може да го следите и на Фејсбук.

И за крај, еве уште една мисла од многуте на сајтот: „За да бидеш среќен не значи дека треба сè да ти е совршено. Потребно е само да одлучиш да погледнеш надвор од несовршеноста“.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: нема
Јазик: македонски
Адреса: www.optimizam.mk

Нема коментари: