14 април 2011

Светските рецепти на едно место

Колекцијата на светски домашни рецепти“ е сајт на кој ќе најдете рецепти за храна од целиот свет. Рецептите ги собрале Лора Лав и Сторм Вајлдер уште во 1993 година кога пишувале готвач. Базата содржи над 3000 рецепти од целиот свет и продолжува да расте.
Веб-сајт со колекција на светски домашни рецепти
Рецептите може да ги разгледувате по категории, по земјата од која потекнуваат, но и по азбучен ред според името на рецептот. Секако, може да пребарувате и според состојки. На пример, доколку внесете одредена состојка, како „јагоди“ во пребарувачот, тој за вас ги наоѓа рецептите кои го содржат овој збор.

На дното на рецептите има рејтинг кој ги претставува оценките на корисниците за конкретниот рецепт во однос на едноставноста при приготвувањето, брзината и целокупното задоволство.
Нека не ве залажува застарениот дизајн на „Колекцијата на светски домашни рецепти“ бидејќи овој сајт има што да понуди. Сега е навистина лесно да си подготвите белгиски мус од јагоди или пилешко со брокула во сос од јогурт и кари на индиски начин.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг:  5/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: recipes.wuzzle.org

Нема коментари: