15 април 2011

Разменете ги вашите идеи и добијте инспирација

Размена на идеи“ е сајт на кој нема да поминете повеќе од 10 минути. Сајтот претставува социјален експеримент на креативците од Хајпер Ајленд - училиштето за дигитален маркетинг во Шведска. Целта на сајтот е да послужи за размена на идеи помеѓу луѓето. Па така, сè што треба да направите е да напишете некоја ваша стара идеја или цел, на пример „Да го посетам Лондон“ или „Да направам столче од рециклирана хартија“ и да го стиснете копчето за размена. За возврат, ќе добиете нечија туѓа идеја. Процесот може да го продолжите додека не наидете на идеја која навистина ви се допаѓа.
Веб-сајт за размена на идеи
Замислата е да ги искористите идеите кои не сте ги употребиле и да ги размените со идеите на другите луѓе кои патем може да ви се најдат корисни. Процесот може да биде барем малку инспиративен, па затоа ви препорачуваме да пробате.

Ако не друго, посетете го овој сајт заради неговата иновативна идеја. Можеби ќе ве поттикне конечно да го фрлите стариот мебел, да посвоите милениче, да дадете отказ, да изградите спејс шатл и да го прошетате светот.

Дополнување: непознато
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 3/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.theideaswap.com

Нема коментари: