19 април 2011

Проверете ја брзината на вашата интернет конекција

Сигурно некогаш ви се случува да забележите дека имате проблеми со брзината на вашата интернет конекција. Со сервисот „Спидтест“ можете многу брзо и едноставно да ја проверите. Истовремено може да споредите дали вашиот интернет провајдер ви ја обезбедува ветената брзина.
Веб-сајт кој овозможува да ја проверите брзината на вашата интернет конекција
Единствено што треба да направите е да ја изберете опцијата „Begin test“. Сервисот ќе ве лоцира според вашата IP адреса и веднаш ќе ја измери брзината на вашата интернет конекција, односно брзината за качување и симнување на содржини. Добиените резултати, преку графичкиот приказ, ќе може да ги споредите со просечните резултати со кои располага сервисот или пак да ги споделите со вашите пријатели на социјалните мрежи Фејсбук и Твитер.

Доколку ја искористите можноста да се регистрирате бесплатно, ќе добиете неколку дополнителни услуги, како на пример: пристап до сите претходни резултати и нивно уредување од различни компјутери.

Како регистриран корисник, може да ја користите и опцијата „Speed wave“ која им овозможува на корисниците меѓусебно да се натпреваруваат со резултатите од нивните мерења. И ова претставува интересна можност за споредување на вашата брзина со брзината на останатите корисници.

Сервисот е достапен и за корисниците на Андроид-базираните мобилни телефони.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 7/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.speedtest.net

Нема коментари: