16 јуни 2011

Доктори пишуваат за здравјето

Бидејќи здравјето е најважно, информации на оваа тема секогаш се добредојдени, а уште повеќе ако доаѓаат од стручни лица како докторите. Токму вакви информации ќе може да најдете на веб-сајтот „Доктори“ на кој редовно се објавуваат содржини на македонски јазик.
Веб-сајт со совети за здравјето дадени од докторите
Самиот веб-сајт е дело на повеќе автори, доктори на медицина, стоматолози и претставници на здравствени установи. Како што самите кажуваат на сајтот, информациите ги нудат со цел да помогнат во разбирањето на здравствените проблеми и да поттикнат на размислување за здравјето. Нивниот слоган е: „Живеј мудро. Живеј здраво“.

Содржините се поделени во неколку категории и тоа: медицина, стоматологија, животен стил, вежби, исхрана и занимливости. Во секоја од нив можете да најдете интересни информации и совети, како на пример: информации за тоа како настануваат алергиите, корисноста на морската сол за здравјето и убавината, вежби за цело тело или за трудниици и сл.
Интересен дел од сајтот е и мапата преку која може да пребарувате здравствени установи и спортски и рекреативни центри, според специјалноста и градот во кој се лоцирани. На овој начин може лесно да ја лоцирате, на пример, најблиската установа за педијатрија. На мапата, бесплатно може да се додаде која било установа од оваа област.

Секој доктор на медицина, доктор на стоматологија или претставник на некоја здравствена установа може да стане дел од тимот на „Доктори “.

Дополнување: редовно
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: прегледен
Навигација: добра
Пребарувач: има
Клучни зборови: има 
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: нема
Јазик: македонски
Адреса: doktori.mk

Нема коментари: