18 јуни 2004

Еко.нет

[лекториран]

Еко.нет е почетна точка за сите заинтересирани што бараат информации и податоци од сферата на животната средина. Целта е Еко.нет да стане ваш сајт, на кој ќе можете не само да прочитате, туку и да објавите ваши сопствени вести, информации или мислења", велат луѓето што го одржуваат.

Тимот на овој сајт тоа го овозможува не само преку отворање можност за еколошките граѓански организации да презентираат свои вести преку медиумите што и се на располагање (веб-сајт и мејлинг-листа), туку и преку зголемување на нивниот капацитет преку обуки за користење компјутери, Интернет и за сајтот.

Како резултат на нивните континуирани напори, на сајтот се зачленети 320 НВО-активисти од целата земја со право да го користат за внесување вести, а нивната фреквентна мејлинг-листа, преку која дистрибуираат и ековести пренесени од медиумите, има 945 члена.

Покрај вестите, на сајтот се присутни и виртуелна библиотека со текстови и упатства за (по)ефикасна работа, законите и прописите од оваа област, екокалендар, форум и збирка полезни линкови.

[продолжение]

Дополнување: речиси секој ден
Брзина: брзо
Функционалност: многу добра
Код: ХТМЛ, АСП
Дизајн: стандарден
Навигација: стандардна
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: македонски
Лекториран: не
Адреса: www.eko.net.mk

Нема коментари: