02 февруари 2005

Министерство за транспорт и врски [1]

[лекториран]

Со оглед на тоа што Владата на Република Македонија го укина својот веб-сајт (www.gov.mk, www.vlada.mk) по пристигнувањето на новиот кабинет, оневозможувајќи и на државава претставување пред домашната и светската јавност, не е лошо да се види што прават нејзините составни делови.

Веб-сајтот на Министерството за транспорт и врски има солидна структура, која би можела да биде функционална доколку е пополнета. Арно ама поголемиот дел од главните навигациски линкови (новости, регулатива и линкови) водат кон празни страници. Иако организациската структура е предадена исцрпно, од овој веб-сајт не може да се дознае дури ни името на тековниот министер.

Единствена потазе содржина е предлог-законот за електронски комуникации, кој е усвоен на седницата на Владата од 26 декември (оној што во член бр. 54 споменува вселенски летала), предаден во ПДФ-формат, без дури и да се назначи неговата големина за оние што ќе се осмелат да го симнат да знаат колку ќе чекаат. Уште полошо, самата страница за соопштенија и публикации, очигледно додадена многу подоцна од поставувањето на оригиналниот дизајн, е направена без фонт со кирилична поддршка, така што кај оние што немаат инсталирано фонт Мак-ц-свис изгледа исчашено.Дополнување: непознато
Брзина: релативно брзо
Функционалност: слаба
Код: ХТМЛ
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазици: македонски, албански, англиски
Адреса: www.mtc.gov.mk

Нема коментари: