05 јануари 2006

Перница

[лекториран]

„Перница“ е веб-сајт на новоотворена фирма од Скопје насочена кон дизајн, развој, производство и продажба на декоративни перници. Целта на веб-сајтот е да ги претстави производите и да овозможи контакт со деловни партнери, па затоа е конципиран во форма на каталог. Како што и прилега на визуелно ориентирана фирма, дизајнот на сајтот овозможува тој да се согледува како комплетна целина, со впечаток на компактност и директност во комуникацијата.

Покрај галериите со дизајни на перници (со дигитални принтови, памук, микрофибер, полиестерски сатен и др.), како дополнителна содржина се достапни и галерии на професионални фотографии (апстрактни, цвеќиња, небо, патувања и др.) изработени од сопственичката и главна дизајнерка Оливија Циева.

Она што може да се надгради на веб-сајтов е начинот на прикажување на големите верзии на фотографиите, кои во моментов се отвораат во ново прозорче. Би било добро да се отвораат како стандардна галерија, секоја со посебна веб-страница, со краток текстуален опис и линкови за претходна, наредна и сл. На тој начин ќе се обезбеди мамка за машините за пребарување, кои првенствено се насочени кон обичен текст.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Код: ХТМЛ/ЈС
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Јазик: англиски
Адреса: www.pernica.com.mk

Нема коментари: