15 февруари 2006

Официјалниот веб-сајт на Олимпиското движење

[лекториран]

Олимпиското движење е канализатор на исконската човечка потреба за себенадминување, која во форма на спортски натпревари има документирана традиција постара од трите денешни доминантни светски религии. Сродната потреба на надминување на другите олимпизмот ја поврзува со нејзино задоволување на ненасилен, мировен начин.
Официјалниот веб-сајт на движењето нуди информации за тековната олимпијада во Торино, но не се занемарени ниту историските податоци за изминатите олимпијади.

За секоја од спортските дисциплини може да се дознае кои се нејзините херои, од што се состои таа и кои се нејзините правила - преку текст и преку исклучително ефективни презентации („демонстрации“) во Флеш, каква опрема е потребна според олимписките стандарди, како и директно искуство преку мултимедијални содржини.

Во основа, доколку сте љубител/ка на гледање спорт, веб-сајтов може да Ви послужи да стекнете сосема солидна основа со која пред вашите пријатели со кои заедно ги следите преносите може сосема да ги засените забелешките од спортските коментатори.
Добриот впечаток за сајтов не го нарушува ни тоа што некои од линковите се отвораат во нов прозорец, бидејќи кога ќе се стигне до нив, посетителот веќе го има опфатено олимпискиот дух, кој претставува посебна „состојба на умот“ поврзана со необрнување внимание на тешкотии.

Рангот на Гугл на основната адреса на веб-сајтов е 8, но од неа се врши автоматско пренасочување кон насловната страница од англиската верзија, која има ранг 6.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: интензивно
Брзина: средна
Функционалност: одлична
Код: АСП/Флеш
Дизајн: комбиниран
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 8/10
Јазик: англиски и француски
Адреса: www.olympic.org

Нема коментари: