23 април 2007

Picture-perfect-ville

[лекториран]

Во превод името на сајтот Picture-perfect-ville означува „место на совршена слика“. Неговата цел е да презентира квалитетни музички спотови и познати режисери на музички спотови.

Привлечноста ја гради и со презентирање дела што биле цензурирани или се и ретки, оти во морето содржини на Интернет, корисниците знаат да ценат кога некој со добра уредувачка политика ги води до дела што одговараат на нивниот индивидуален сензибилитет.

Авторка на блогов е мистериозната и исклучително пристојна и добро воспитана госпоѓица Елена. Таа е од Скопје, но веб-сајтот е наменет за глобална публика.

Посетителите може да придонесат преку коментари, а се привлекуваат и со користење низа блогерски алатки што ги има во блогролот. Пристапот до содржините е според тертипот на веб-два-нула: повеќето спотови се на „Ју тјуб“. Покрај тоа, авторката дејствува проактивно во промоцијата на блогот. Така на пример, овој напис е резултат на нејзината пријава поднесена преку коментар на блогот на рубрикава.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ (блогер)
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 0/10 (тазе сајт)
Јазик: англиски
Адреса: pictureperfectville.blogspot.com

1 коментар:

Miss El рече...

Blagodaram za ubavite zborovi :) Pozdrav