17 јули 2007

Тамбл-блогот на Боби

Тамбл-блог е стил на блог чиј дизајн ги има отфрлено голем дел од вообичаените додавки и се концентрира на брзо и ефективно презентирање на основните информации од постовите - текст, слики и линкови.

Компјутерџијата Борис Ристовски е автор на веројатно првиот македонски блог од овој вид, кој го започнал како средство за архивирање и споделување на линкови. Тој вели дека му "светнало" заради тоа што еден другар секој ден преку Скајп му праќал по 20 линкови од работи што сакал да ги види, па решил и тој тоа да го прави само јавно. Сега обајцата користат ваков блог за таа цел.

Содржините на блогот се најразлични и одразуваат широко поле на интерес. Заради пристап и одговор на барањата на глобалната публика, авторот има решено да го користи само англискиот јазик.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ
Дизајн: блогерски
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.bobir.tumblr.com
Датум на пишување: 17.07.2007.

Нема коментари: