19 септември 2007

Нова шема на блогот „Веб-сајт на денот“

Веројатно имате забележано дека не сите написи од рубриката „Веб-сајт на денот“ кои излегуваат во печатеното издание не се појавуваат и на веб-сајтот од „Време“. Затоа решив да прекинам со синхронизирање на датумите на написите на блогот „Веб-сајт на денот“ и таму да ги ставам сите написи што ги имам во архива на хард диск.

Недостаток на овој пристап е што текстовите не се лекторирани, но затоа подготовката за на блог одзема далеку помалку време, кое особено се трошеше на наоѓање на линк до написот во веб-изданието на весникот. Вака, на принцип кога може и кому иде, сметам дека ќе се овозможи и поредовно освежување на содржините на блогов.

Нема коментари: