22 септември 2007

Уметникот Немо Рамџет

Немо Рамџет е уметник кој се занимава со необични теми, како на пример што би било кога диносаурусите не изумреле по ударот на метеорит, туку би еволуирале во интелигентни суштества. Овој „мисловен експеримент“ го предложил канадскиот палеонтолог Дејл Расел во 1982, а врз основа на него се развиени разни шашави „теории на заговор“, но и интересни уметнички експерименти.

Делата на Рамџет спаѓаат во вториот вид, а се занимаваат со карактеристиките на таквите диносауруси и делата на нивната пештерска уметност. Според него, тие не би биле многу слични на луѓето, туку повеќе би наликувале на птици способни да користат алатки.

Како и обично за ликовните уметници, веб-сајтот претставува портфолио кое содржи и други циклуси, како и информации за другите проекти, информации за контакт, како и линкови до други веб-простори кои ги гради авторот: неговиот блог и фотоблог.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Код: ХТМЛ
Дизајн: комбиниран
Навигација: стандардна
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Адреса: www.nemoramjet.com
Датум на пишување: 21.08.2007.

Нема коментари: